Обележена годишњица почетка Топличког устанка
26. фебруара 2015.
Победа за Супер лигу
2. марта 2015.
Прикажи све

Обележен Светски дан цивилне заштите


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                 civ0 

Поводом 1. марта,Светског дана цивилне зажтите одржана је свечана седница Сектора за ванредне ситуације Прокупља. На седници су,поред запослених из Сектора за ванредне ситуације,присуствовали председник Општине Прокупље са сарадницима,преставници војске Србије,МУП-а,Црвеног крста и других јавних институција и установа.

Говорећи о значају Цивилне заштите председник Пауновић рекао је да цивилна заштита поново добија на свом значају и да је она у протеклом периоду била непотребно запостављена.

civ2   civ3

-Први март се у свету обележава као Дан цивилне заштите са циљем да се укаже на витална значај и улогу слуби цивилне заштите у случајима несрећа и катастрофа. Цивилна заштита,преко Сектора за ванредне ситуације,у Србији поново добија на значају и интезивно се ради на њеном јачању и угледу,како би се успоставио правовремени и ефикасни одговор друштва на изазове и ризике,којима смо као дрѕава изложени,рекао је Пауновић и додао да цивилна заштита мора имати већи значај у систему заштите и спасавања грађана и материјалних добара.

civ4    civ5

Према његовим речима наше друштво мора више улагати средстава како би се формирале добро опремљене и обучене специјализоване јединице цивилне заштите.

Начелник Одељења одељења за ванредне ситуације у Прокупљу Срђан Митровић говорио је о раду овог сектора у прошлој и плановима за ову годину.

– Прошла година обиловала је многимн поплавама широм Србије припадници Сектора за ванредне ситуације у сарадњи са другим субјектима,активно су учествовали у спашавању људских живота и материјалних добара,рекао је Митровић и додао да су они прошле године радили на формирању,опремању и обуци многих специјализованих јединица цивилне заштите.

 – Попуна,израда планова за деловање у ванредним ситуацијама и опремање Специјализованих јединица цивилне заштите један је од задатака у овој години,рекао је он.

civ6    civ7

За изузетан допринос у заштити,спашавању и развоју цивилне заштите захвалнице су додељене председнику Општине Куршумлија Радољубу Видићу,др Александру Цветановићу,310. инжињеријском батаљону Војске Србије са седиштем у Прокупљу,Општинској организацији Црвеног крста Прокупље,Полицијској управи Прокупља и дописништву РТС-а у Прокупљу.

 

Честитајући добитницима председник Пауновић рекао је да би волео да цивилна заштита има мање посла,али да њени припадници буду добро обучени и спремни да правовремено делују у ванредним ситуацијама. 

Величина слова: