Obeležena godišnjica početka Topličkog ustanka
26. februara 2015.
Pobeda za Super ligu
2. marta 2015.
Prikaži sve

Obeležen Svetski dan civilne zaštite


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                 civ0 

Povodom 1. marta,Svetskog dana civilne zažtite održana je svečana sednica Sektora za vanredne situacije Prokuplja. Na sednici su,pored zaposlenih iz Sektora za vanredne situacije,prisustvovali predsednik Opštine Prokuplje sa saradnicima,prestavnici vojske Srbije,MUP-a,Crvenog krsta i drugih javnih institucija i ustanova.

Govoreći o značaju Civilne zaštite predsednik Paunović rekao je da civilna zaštita ponovo dobija na svom značaju i da je ona u proteklom periodu bila nepotrebno zapostavljena.

civ2   civ3

-Prvi mart se u svetu obeležava kao Dan civilne zaštite sa ciljem da se ukaže na vitalna značaj i ulogu slubi civilne zaštite u slučajima nesreća i katastrofa. Civilna zaštita,preko Sektora za vanredne situacije,u Srbiji ponovo dobija na značaju i intezivno se radi na njenom jačanju i ugledu,kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasni odgovor društva na izazove i rizike,kojima smo kao drѕava izloženi,rekao je Paunović i dodao da civilna zaštita mora imati veći značaj u sistemu zaštite i spasavanja građana i materijalnih dobara.

civ4    civ5

Prema njegovim rečima naše društvo mora više ulagati sredstava kako bi se formirale dobro opremljene i obučene specijalizovane jedinice civilne zaštite.

Načelnik Odeljenja odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović govorio je o radu ovog sektora u prošloj i planovima za ovu godinu.

– Prošla godina obilovala je mnogimn poplavama širom Srbije pripadnici Sektora za vanredne situacije u saradnji sa drugim subjektima,aktivno su učestvovali u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara,rekao je Mitrović i dodao da su oni prošle godine radili na formiranju,opremanju i obuci mnogih specijalizovanih jedinica civilne zaštite.

 – Popuna,izrada planova za delovanje u vanrednim situacijama i opremanje Specijalizovanih jedinica civilne zaštite jedan je od zadataka u ovoj godini,rekao je on.

civ6    civ7

Za izuzetan doprinos u zaštiti,spašavanju i razvoju civilne zaštite zahvalnice su dodeljene predsedniku Opštine Kuršumlija Radoljubu Vidiću,dr Aleksandru Cvetanoviću,310. inžinjerijskom bataljonu Vojske Srbije sa sedištem u Prokuplju,Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Prokuplje,Policijskoj upravi Prokuplja i dopisništvu RTS-a u Prokuplju.

 

Čestitajući dobitnicima predsednik Paunović rekao je da bi voleo da civilna zaštita ima manje posla,ali da njeni pripadnici budu dobro obučeni i spremni da pravovremeno deluju u vanrednim situacijama. 

Veličina slova: