Пријаве за бање до 28.априла
19. априла 2016.
Европска подршка предузетницама
21. априла 2016.
Прикажи све

Обнова газдинстава до краја априла


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

registracija%20poljoprivrednika1(1)

 Обнова регистрације пољопривредних газдинстава,која је кренула 1.марта,траје до 30. априла. Регистрација новог газдинства одвија се током целе године.

Саветодавац у Пољопривредно стручној служби Прокупља Магдалена Тодоровић изјавила је да пољопривредници који обнављају своја газдинства ураде то што пре.

– Документацију за обнову газдинстава урадио је највећи број пољопривредника. Они који то до сада нису урадили требали би то што пре да заврше,изјавила је она и додала да су поједини пољопривредници,након провере података у Управи за трезор-филијала у Прокупљу,морали поново да попуњавају одређену документацију.

Она је нагласила  да пољопривредници,који до сада нису обновили своје газдинство у циљу добијања подстицајних средстава,требали да то ураде што пре како би се избегле непотребне гужве.

–  Регистрација новог газдинства може се извршити до краја ове године. За коришћење подстицајних средстава узима се стање од 30. септембра текуће године,рекла је Магдалена Тодоровић и додала да је због тога у интересу пољопривредника да региструју своје газдинство до краја септембра.

Велику помоћ пољопривредницима у попуни документацији пружили су запослени у Одељењу за пољопривреду Општине Прокупље и Пољопривредно стручној служби.   

Величина слова: