Завршен други уписни круг у средње школе
20. августа 2014.
Драинчеви сусрети песника 2014.
22. августа 2014.
Прикажи све

Одабрани омладински пројекти


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У оквиру пројекта „Млади су закон“,који финансира Министарство омладине и спорта у партнерству са ресурс центрима по окрузима Србије,за пет пројеката из Прокупља издвојена су средства у износу од 276.500 динара.

У оквиру конкурса за финансирање омладинских пројеката,чији је циљ подстицање активизма,волонтеризма и хуманости младих,из Топличког округа одобрено је укупно једанаест пројеката,од којих ће се средствима министарства финансирати три из Куршумлије,два из општине Блаце,један из Житорађе и пет из Прокупља.

За пројекат Волонтерског центра Прокупље издвојено је 72.000 динара,а према речима председнице овог омладинског удружења Слађане Милосављевић добијена средства намењена су за санацију поплављених кућа.

– У оквиру нашег пројекта,који је један од пет одабраних на конкурсу,предвиђена је адаптација оштећених кућа,што подразумева кречење и уређење фасада и просторија,фарбање столарије и остале радове на санацији оштећених објеката,рекла је Слађана Милосављевић и истакла да је ово један од начина да млади волонтери покажу хуманост у својим локалним заједницама.

За пројекат „Баци коцку“,којим је конкурисала омладинска група „О-рук“,одобрено је 42.000 динара,Варошком позоришту Хистрион 53.500 за пројекат „Краљевски фестивал“,омладинској секцији Пријатеља деце за пројекат „Литература на дар“ 47.800 динара,као и омладинском удружењу Позитиван друштвени фактор 62.000 динара за пројекат „Потпис омладине“. Одобрени пројекти биће финансирани до 1. новембра 2014. године.

 

DSC_8389 DSC_8397

Величина слова: