Emotivni dnevnik slikarke iz Lebana
14. oktobra 2015.
Značaj Miroslavljevog jevanđelja
16. oktobra 2015.
Prikaži sve

Održan trening za pripadnike jedinice Civilne zašt


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Trening%201 Trening%202

Odeljenje za vanredne situacije Prokuplje,organizovalo je jednodnevni trening za specijalizovanu jedinicu Civilne zaštite i zaštite od požara. Ova jedinica,koja je formirana pre dve godine,u svom sastavu ima 30 pripadnika.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Prokuplja Srđan Mitrović rekao je da se obuka pripadnika jedinice vrši svake godine i da su oni 2013. organizovali pet treninga.

– Jedan od osnovnih ciljeva obuke pripadnika specijalizovane jedinice Civilne zaštite jeste obnova stečenog i sticanje novih znanja. Ono što je novina jeste da su pripadnici jedinice dobili komplet uniforme od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Sarbije – Sektora za vanredne situacije,izjavio je Mitrović i dodao da ova jedinica sada može da se angažuje kao podrška profesionalnim vatrogasno-spasilačkim jedinicama u slučaju požara na otvorenom.

Pripadnici jedinice Civilne zaštite sada su osposobljeni i za delovanje u drugim vanrednim situacijama,kao što su poplave,spašavanje ljudi i materijalnih dobara i dekontaminacija terena i objekata.

 Mitrović je naglasio da će se u narednom periodu organizovati treninzi iz različitih oblasti i za pripadnike drugih jedinica koje se nalaze u sastavu Odeljenja za vanredne situacije.

Trening%203

Veličina slova: