Нови цевовод у Прокупљу доноси уштеде
4. новембра 2013.
Награђени ученици из Фонда за таленте
8. новембра 2013.
Прикажи све

Одржана 14. седница Скупштине општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Одборници прокупачке Скупштине усвојили су ребаланс буџета за 2013. годину,у укупном износу од 1.544.653,827 динара. Образложење Одлуке о измени Одлуке о буџету дао је помоћник председника Општине Драган Савић.

Два су разлога за израду овог ребаланса,први је усклађивање прихода и расхода у складу са потребама буџетских корисника,а други је смањење масе зарада за око шест милиона динара,по препоруци Министарства финансија, рекао је Савић.

Ребалансом су смањени расходи из буџетских средстава за 46.635.173 динара. На страни расхода,најзначајније повећање је за коришћење услуга и роба,субвенције и остале расходе,а смањени су расходи за запослене,отплату камата,дотације и трансфере и социјалну заштиту.

Скупштинска већина усвојила је Одлуку о измени Одлуке о организацији Општинске управе, као и Одлуку о грађевинском земљишту, која је усклађена са одредбама новог закона. Разматран је и предлог за измену и допуну Одлуке о јавним паркиралиштима,који је усвојен,што значи да ће ускоро у Прокупљу  почети да функционише систем наплате паркинга путем СМС порука.

План детаљне регулације „Привредна зона“ прихваћен је како гласовима скупштинске већине,тако и подршком опозиције, јер је циљ доношења ове одлуке изградња Привредне зоне,привлачење инвеститора,што би допринело свеукупном развоју наше општине.

Одборници су усвојили измене одлука о локалним комуналним таксама, о плану и програму пословања ЈКП „Тржнице“ и ЈКП „Чистоћа“,као и измене чланова Надзорног одбора ЈП Дирекције за изградњу,урбанизам и стамбене послове Општине Прокупље и Школског одбора Основне школе за образовање одраслих. Усвојена је и измена Одлуке о оснивању Радничког универзитета у Прокупљу.

Скупштина је потврдила мандате одборницима Милану Арсовићу,Срђану Милићевићу и Милану Стаменковићу.

DSC_0710

 

Величина слова: