Едукација пољопривредних произвођача
21. октобра 2013.
План детаљне регулације насеља
29. октобра 2013.
Прикажи све

Одржана 24. седница Општинског већа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Општинско веће прихватило је предлог Одлуке о ребалансу буџета Општине Прокупље за 2013. годину,којом укупна буџетска средства износе 1.536.169.827 динара. Разлог за доношење ребаланса је усклађивање прихода и расхода и измена појединих расхода у складу са потребама буџетских корисника. Ребалансом буџет је смањен за 48.623.173 динара. Значајније повећање расхода исказано је код следећих корисника: Скупштине општине,председника Општине и Општинског већа,Месних заједница и КЈП "Водовод". Повећана су средства за Дневни боравак "Сунце",за Локални акциони план за запошљавање и средства за развој пољопривреде.

Смањени су расходи код Општинске управе,Предшколске установе "Невен",Радничког универзитета,Дома здравља и Дома културе. Такође су смањене накнаде из буџета за децу и породицу,за помоћ у кући за породице и децу са инвалидитетом,дотације Општинском одбору Црвеног крста и Повереништву за избегла,прогнана и расељена лица и укинута средства за јавне радове. Према речима Драгана Савића,помоћника председника Општине,до краја године предвиђено је извршење буџета од 80%,што значи да ће се средства усмеравати само за приоритете.

До краја седнице разматране су и усвојене одлуке о организацији Општинске управе,о грађевинском земљишту,о поступку давања у закуп грађевинског земљишта у јавној својини,о локалним комуналним таксама,као и измене плана и програма ЈКП "Тржнице" и ЈКП "Чистоћа".

DSC_9910

Величина слова: