Годишњица бомбардовања Србије
23. марта 2015.
Студенти на практичној настави
25. марта 2015.
Прикажи све

Одржана седница Општинског већа

Општинско веће разматрало је и усвојило око 30 тачака које су се нашле на дневном реду  27. седнице. Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић прокоментарисао је неке од одлука које ће бити упућене Скупштини на разматрање и усвајање на седници која је планирана почетком наредне недеље.

-На данашњој седници било је неопходно да усвојимо одлуку о укидању Стручне службе месних заједница,као и одлуку о укидању Фонда за развој сточарства,ради отклањања неправилности по налогу  Државне ревизорске институције. Међутим,ради унапређења сточарства на територији општине Прокупље,донели смо одлуку о формирању буџетског фонда за развој сточарства,који ће у наредном периоду допринети бржем унапређењу пољопривредне производње,а посебно сточарске производње на територији наше општине,рекао је председник Пауновић.

На седници су разматрани  Извештаји о раду,са финансијским извештајима за 2014. годину,као и програми рада и финансијски планови за 2015. годину,установа и јавних предузећа у Прокупљу.

Општинско веће подржало је годишњи програм мера за заштиту и уређење пољопривредног земљишта општине Прокупље,што је законска обавеза,како би расписали јавни позив за давање у закуп пољопривредног земљишта физичким и правним лицима. У оквиру Одлуке о оснивању Радничког универзитета,промењен је назив у Културно образовни центар Топлица,а усвојене су и допуњене делатности ове установе.      

Веће је усвојило и предлог за укидање Правилника за награђивање запослених,који је донет 2012.године и није у складу са законом.

У наставку седнице разматрана је  Извештај о процени имовине јавних предузећа у поступку припајања,као и информација о стању озимих усева на територији општине Прокупље.                        

Величина слова: