Прекид у водоснабдевању због квара
29. септембра 2016.
Споменик јунацима
1. октобра 2016.
Прикажи све

Одржана седница Скупштине Општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На четвртој седници СО Прокупље усвојен је ребаланс буџета за 2016. годину. Упутством за израду ребаланса,тражено је од корисника буџетских средстава да направе уштеде на сваком месту где је то могуће. Смањење расхода код свих буџетских корисника биће главни задатак локалне власти у наредном периоду. На другој страни,Општина има обевезе за отплату дугова и обавеза насталих у претходном периоду. Укупан буџет са свим повећањима и смањењима,заједно са средствима из сопствених извора индиректних корисника износи 1.649.329.260,00 динара.

skupstina%2030_9_%202016_%201

Одборници су усвојили и Одлуку о изменама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локлалне самоуправе Општине Прокупље. Разлог за доношење ове одлуке је што се у Општинској управи указала потреба за повећањем броја запослених на неодређено време у односу на број који је утврђен последњом Одлуком о максималном броју запослених. Да би се у Општинској управи што квалитетније,ефикасније и професионалније радило,треба повећати број извршиоца на неодређено време,док  је до смањења максималног броја запослених дошло на местима где више не постоји потреба за предвиђеним бројем радника. Одлуком Владе Републике Србије број запослених је остао непромењен  и износи 802 радника.

Ова  одлука је веома добро припремљена,у складу са законима,како не би угрозили раднике. Свако ко испуњава услове за предвиђених 11 радних места за којима постоји потреба,  моћи ће да конкурише ,рекао је председник Општине Прокупље  Александар Симоновић и истакао да је најважније  сачувати свако радно место.

skupstina%2030_9_2016%202 skupstina%2030_9,_2016_%203

Седници СО Прокупље присуствовао је и народни посланик др Дарко Лакетић. Коментаришући одлуку о ребалансу буџета,оне је  подсетио да је 200 милиона динара опредељено за одређене пројекте и истакао чињеницу да је за време  актуелне власти  знатно смањен дуг локалне самоуправе.

У наставку седнице усвојена је Одлука  о изради Стратегије руралног развоја општине Прокупље,у циљу одрживог и ефикасног сектора који може бити конкурентан на тржишту. Ова Стратегија је основни документ у дефинисању мера за реализацију политике подршке пољопривредном и руралном развоју општине Прокупље.

Одборници су на данашњој седници усвојили  Решења о оснивању комисија и именовању чланова Управних,  Надзорних и школских одбора. 

Величина слова: