Појачана дежурства на рекама и језерима
12. децембра 2014.
Промоције књига у Библиотеци и Музеју
16. децембра 2014.
Прикажи све

Одржана седница Скупштине општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_0695 DSC_0724

Скупштина општине Прокупље усвојила је Извештај о извршењу буџета за период од 1.1. до 30.09.2014. године. Одборници су у оквиру дискусије разматрали приходе и расходе за тај период,али су се сви сложили да је овогодишњи буџет био рестриктиван.

– То значи да смо морали више да штедимо,да водимо рачуна о сваком утрошеном динару. Још на почетку године остали смо без знатних прихода,а то је надокнада за градско грађевинско земљиште,што значи да смо морали да налазимо решења и надоместимо тај недостатак који износи око 140 милиона динара,рекао је председник СО Прокупље Радослав Михајловић. Он је такође истакао да су одборници подржали одлуке које ће решити горућа питања у прокупачкој општини.

Усвојена је одлука којом се приступа изради Плана детаљне регулације „Градско гробље“,тако да ће овај проблем бити решен на новој локацији. Ради се о простору који се граничи са сеоским Ђуревачким гробљем и који припада Општини,тако да је и најповољнији јер не изискује додатне трошкове. 

Такође је једногласно подржан и Предлог Одлуке о изради плана детаљне регулације „Привредна зона Белољин“,како би се инвеститору,немачкој компанији која планира изградњу фабрике за прераду воћа,омогућило да што пре реализује тај пројекат.

DSC_0733

Скупштина је усвојила и предлог за именовање нових директора. За вршиоца дужности директора Дома здравља именована је др Мирјана Миладиновић,као и за вршиоца дужности директора „Градског водовода“ дипл. машински инжењер Владимир Новаковић.

У наставку седнице усвојен је Правилник о организацији и раду манифестације Фестивал дечјег стваралаштва ФЕДЕС,Одлука о измени Одлуке о Општинском већу,као и решења о именовању чланова школских одбора. Одборници су упознати и са Информацијом о припремљености школа и предшколске установе за 2014/2015. годину,о јесењој сетви,стању засада коштичавог воћа и предузетим мерама на сузбијању штеточине зване жилогриз на подручју општине Прокупље. Одборници СО Прокупље још једном ће заседати,како би на крају ове године усвојили још велики број одлука,важних за рад и развој Општине Прокупље. 

DSC_0712 DSC_0730

Величина слова: