ОБАВЕШТЕЊЕ
10. априла 2013.
Састанак мештана и функционера у Житном Потоку
12. априла 2013.
Прикажи све

Одржана трибина у организацији Општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Никада не пробај дрогу

„Превенција болести зависности и здрави модели живота“ тема је трибине коју је организовала Општина Прокупље за ученике основних и средњих школа,њихове родитеље и наставнике.

DSCI0070

Презентација,чији је циљ упознавање младих са опасностима од болести зависности,пре свега наркоманије,изведена је из три дела,а у програму су учествовали професор Медицинског факултета др Јован Марић,првакиња Народног позоришта Нада Блам и рок певачица Снежана Мишковић Викторија.

Монодрама „Петар и Ана“ у извођењу глумице Наде Блам,потресна је истинита прича о мајци младића који је свој живот посветио хероину.

DSCI0069

– Дрво које криво расте не може се исправити,речи су др Марића,упућене младима као упозорење да чувају своје здравље док су млади и да не улазе у авантуре које би им упропастиле здравље и уништиле не само њихов живот,већ и живот њихове породице.

Из професионалног искуства он је говорио о болестима зависности,о штетности никотина,алкохола и дроге и навео њихово вишеструко штетно дејство на тело и психу.

– Децо,уживајте у младости,бавите се спортом,одуприте се пороцима,поручио је др Марић многобројној публици у сали прокупачког Биоскопа.

Рок певачица Викторија,која је пре двадесетак година искусила сва зла наркоманије,испричала је своју животну причу и начин на који је успела да се избори са дрогом.

Акција „Првенција болести зависности и здрави модели живота“ већ више од годину ипо дана се спроводи по градовима Србије,Црне Горе и Републике Српске и до сада је одржано око 170 презентација,које ће помоћи да млади разумеју проблем наркоманије,који је подједнако присутан како у великим градовима,тако и у мањим срединама.

DSCI0063

 

Величина слова: