Nišlije najbolji na turniru
22. septembra 2014.
Mladi slikari na delu
24. septembra 2014.
Prikaži sve

Olujni vetar obarao stabla u Prokuplju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom,koje je juče zadesilo teritoriju grada,nanelo je veliku materijalnu štetu,ali na sreću,bez težih posledica. Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Srđana Mitrovića,tokom jučerašnjeg dana u periodu od 14.45 do 15.00 časova,jak vetar obarao je stabla,koja su nanela štetu parkiranim automobilima. Takođe se usled obilnih padavina saobraćaj u tom intervalu odvijao otežano na gradskim ulicama.

– Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije intervenisali su u nekoliko domaćinstava,gde je iz podruma iscrpljena velika količina vode. Sa ulica i trotoara uklonjena su oborena stabla,a u Džigolju je došlo do požara na pomoćnoj zgradi. Izgoreo je ambar za stočnu hranu i krovna konstrukcija,ali smo uspeli da spasimo porodičnu kuću koja se nalazila u blizini,rekao je Mitrović. 

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda,narednih dana očekuje se stabilizacija vremenskih prilika na teritoriji prokupačke opštine.

nevreme%201 nevreme%202

 

 

Veličina slova: