Остварен суфицит у пословању са иностранством
14. августа 2015.
Реализују пројекат „И руке говоре“
18. августа 2015.
Прикажи све

Општина подстиче развој органске производње


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

organic-gardening

Из Буџетског фонда Општине Прокупље за развој пољопривреде ове године планирана су средства у износу од 1.800.000 динара. Ова средства могу користити пољопривредници који испуњавају критеријуме из Јавног конкурса,који је надавно расписала Општина.

За подстицај развоја органске пољопривредне производње планирана су средства у износу од 200.000 динара. Права да користе ова средства имају регистрована пољопривредна газдинства са пребивалиштем у прокупачкој општини,која се баве органском производњом.

Пољопривредници који се баве овим видом производње и желе да користе ова подстицајна средства,чији максимални износ по једном лицу износи 40.000 динара,треба да имају уговор са овлашћеном контролном организацијом,која се бави контролом и издавањем сертификата за органску производњу.

Осим подстицајних средстава за органску производњу,пољопривредници могу да конкуришу и за доделу средстава за вештачко осемењавање говеда. Износ средстава по једном приплодном грлу је 1.500 динара.

Да би остварили ова подстицајна средства неопходно је да пољопривредници имају регистровано пољопривредно газдинство,пребивалиште на територији општине Прокупље и да су власници приплодних грла,која су контролисана од стране основне одгајивачке организације.

Ближе информације везане за конкурс,заинтересована лица могу добити у Одељењу за пољопривреду у згради Општине (канцеларија бр. 21). Конкурс за доделу подстицајних средстава за развој органске производње и вештачко осемењавање траје до 20. новембра.

 

Величина слова: