Ostvaren suficit u poslovanju sa inostranstvom
14. avgusta 2015.
Realizuju projekat „I ruke govore“
18. avgusta 2015.
Prikaži sve

Opština podstiče razvoj organske proizvodnje

organic-gardening

Iz Budžetskog fonda Opštine Prokuplje za razvoj poljoprivrede ove godine planirana su sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara. Ova sredstva mogu koristiti poljoprivrednici koji ispunjavaju kriterijume iz Javnog konkursa,koji je nadavno raspisala Opština.

Za podsticaj razvoja organske poljoprivredne proizvodnje planirana su sredstva u iznosu od 200.000 dinara. Prava da koriste ova sredstva imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva sa prebivalištem u prokupačkoj opštini,koja se bave organskom proizvodnjom.

Poljoprivrednici koji se bave ovim vidom proizvodnje i žele da koriste ova podsticajna sredstva,čiji maksimalni iznos po jednom licu iznosi 40.000 dinara,treba da imaju ugovor sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom,koja se bavi kontrolom i izdavanjem sertifikata za organsku proizvodnju.

Osim podsticajnih sredstava za organsku proizvodnju,poljoprivrednici mogu da konkurišu i za dodelu sredstava za veštačko osemenjavanje goveda. Iznos sredstava po jednom priplodnom grlu je 1.500 dinara.

Da bi ostvarili ova podsticajna sredstva neophodno je da poljoprivrednici imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo,prebivalište na teritoriji opštine Prokuplje i da su vlasnici priplodnih grla,koja su kontrolisana od strane osnovne odgajivačke organizacije.

Bliže informacije vezane za konkurs,zainteresovana lica mogu dobiti u Odeljenju za poljoprivredu u zgradi Opštine (kancelarija br. 21). Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj organske proizvodnje i veštačko osemenjavanje traje do 20. novembra.

 

Veličina slova: