Школа здравог живота
8. маја 2015.
Да хуманост постане део живота
12. маја 2015.
Прикажи све

Планинари и деца на Видојевици


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 planinari%20dejan%20zivkovic plninari%20deca%20dejan

Чланови еколошке секције Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“,коју воде професори биологије мр Дејан Живковић и Марија Антић,заједно са планинарима Планинарско-скијашког клуба „Топлица“,јуче су извели заједничку акцију на обронцима планине Видојевица. Циљ ове акције био је да се деца упознају са лековитим биљкама и печуркама.

– Укупно смо препешачили 17км пешачком стазом Болница-Соколица 474м надморске висине Добротић-Селиште- Растовница-Прокупље. Ово је само једна од десет акција које у току године планирамо да реализујемо. Све оне на терену ће укључити и школу орјентације у природи,упознавање са вештинама планинарења,али и са лековитим биљкама,истакао је председник Планинарско-скијашког клуба „Топлица“ Дарко Жарић.

У планинарењу до Видојевице учествовало је укупно 46 ученика и планинара,а најмлађи међу њима били су четворогодишњи Никола и шестогодишњи Василије Вековић.

Величина слова: