Промоција књиге Слободана Шијана
4. децембра 2015.
Завршени радови у школи у Балиновцу
8. децембра 2015.
Прикажи све

Подршка пољопривредним произвођачима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У организацији програма Европски ПРОГРЕС у Прокупљу ће бити одржана информативна сесија о додели бесповратне помоћи земљорадничким задругама и пољопривредним удружењима. Циљ информативне сесије је упознавање са програмом подршке и неопходним корацима – од пријављивања,преко учешћа на јавном конкурсу,до критеријума за избор корисника.

Право учешћа на конкурсу имају пољопривредне произвођачке групе,регистроване до 2014. године, које имају најмање десет чланова у активном статусу и не користе подстицаје по истим основама од државних институција или других донатора.

Програм подстиче пољопривредне произвођачке групе са ангажовањем маргинализованих група,посебно са учешћем Рома и жена,у складу са начелом економског оснаживања и социјалног укључивања.

Европска унија и Влада Швајцарске издвојиле су укупно 280.000 евра за  реализацију овог програма  у 34 општине у Србији. Рок за подношење пријава је 22. јануар 2016. године. Више информација заинтересовани могу добити на сутрашњој сесији у 10 часова у Скупштинској сали Општине Прокупље.

Javni%20poziv%20za%20dodelu%20bespovratne%20pomoci%20poljoprivrednicima

Величина слова: