Велико интересовање пољопривредника за школу
11. децембра 2014.
Старо и нестало воће Србије
15. децембра 2014.
Прикажи све

Појачана дежурства на рекама и језерима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Током божићног поста потражња за рибом је изузетно велика. То је разлог зашто се највећи број бесправног риболова евидентира у овом периоду. Због тога је Риболовачка служба  ДОО „Јужна Морава 2“ са седиштем у Прокупљу појачала дежурства на реци Топлици,као и на Растовничком и Бубличком језеру.

– Рибокрадице током божићног поста најчешће хватају рибу уз помоћ мреже,чиме се наноси велика штета рибљем фонду. До сада смо открили скоро 30 метара мреже у реци Топлици у селу Доња Топоница и 400 метара на језеру Растовница,изјавио је рибочувар Риболовачке службе „Јужна Морава 2“ Драган Чворовић и додао да се на овај начин улови и до 300 килограма рибе. Чворовић наглашава да се уловљена риба,а реч је углавном о белој риби,продаје и на пијачним тезгама.

– У току ове године наша Риболовачка служба,која покрива подручје реке Топлице од Куршумлије до Дољевца,ток реке Јабланице и појединих језера,поднела је близу 400 пријава против лица која су ловила рибу без дозволе и са забрањеним средствима,изјавио је Чворовић и додао да су појачали контроле,нарочито у вечерњим часовима.

ribocuvar%20Dragan%20Cvorovicd

Величина слова: