Одлични резултати прокупачких установа културе
28. децембра 2017.
Са дежурним службама у новогодишњој ноћи
1. јануара 2018.
Прикажи све

Поклон за најмлађе Прокупчане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

novogodisnja%20prestava

Позоришна представа „Пази шта желиш“ у којој су по први пут играли полазници Школе глуме Дома културе, била је поклон ове установе културе за најмлађе Прокупчане, али и све оне који са децом воле да поделе осмех и радост уочи Новогодишњих и Божићних празника. Уз најмалађе глумце  на сцени, били су и они који су већ одавно  познати овдашњој позоришној публици. Тијана Петровић се појавила у улози Бабе, а Предраг Славковић је играо лик Деде, док се у улози најомиљенијег дечијег лика Деда Мраза појавио Срђан Бактијаревић. Прокупачки Дом културе сваке године, сада већ традиционално, припрема новогодишњи програм за децу. Овај пут највећи доприонос у томе имали су  полазници Школе глуме, која ради у оквиру ове установе.

novogodisnja%20predstavq2

-Увек је лепо видети младе глумце који желе, али и имају од кога да уче глуму. Лепо је што у оквиру Дома културе постоји оваква једна школа. Треба укључивати младе у овакве програме, јер ће можда баш они једног дана учити неку другу децу, како се понаша и шта је најважније на сцени, истакли су задовољни Прокупчани и упитали када ће уследити реприза ове представе, како би је још једном погледали са гостима који им долазе за новогодишње празнике. 

Представу је према тексту Јелене Поповић ражирала Тијана Петровић.

Ово је уједно и новина од оснивања Дечије сцене, која се поклапа са оснивањем Школе глуме, у овој представи по први пут играју мали глумци и одрасли.У представи „Пази шта желиш“ најмлађи актери су показали колико су научили и како се сналазе на сцени, али су и своје другаре обрадовали  несвакидашњим, маштовитим поклоном за Нову годину.

novogodisnja%20predstava3

Најмлађи глумци у представи „Пази шта желиш“, који су насмејали и орасположили публику, били су Зорана Марковић, Ива Тонић и Лука Миловановић.  Сценографију за ову представу потписује Милан Илић, костиме је урадила Данијела Стевић, мајстор светла је био Драган Бабић, а тона Владан Милутиновић.

Међу бројном публиком у позоришној сали Дома културе, премијери представе „Пази шта  желиш“, присуствовала је и већница за културу Милица Ерић.

 

Величина слова: