Борба против трговине људима
21. априла 2015.
МОК
23. априла 2015.
Прикажи све

Пољопривреди више новца из буџета


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Seliste%205 Seliste%201

Пољопривредници лепо време користе да интензивирају радове на својим њивама и воћњацима. Са којим проблемима се током рада суочавају пољопривредници,један је од разлога посете председника Општине Прокупље Мирољуба Пауновића са сарадницима појединим пољопривредним газдинствима. У селу Селиште посетили су пољопривредно газдинство Драгомира Ераковића. Овај 25-годишњи Прокупчанин определио се за рад у сточарству. У својим шталама тренутно има 40 оваца и 10 коза.

– Пољопривреда је област која има перспективу и због тога сам се определио да се бавим сточарством. Број оваца и коза планирам у наредном периоду да повећам. Од продаје јагњади,сира и козјег млека могу се обезбедити услови за живот,рекао је Ераковић и напоменуо да храну за стоку обезбеђује са пашњака који се простиру на површини од близу 10 хектара.

Он напомиње да ће му знање стечено на Високој пољопривредно-прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу добро доћи и ће га примењивати на својој економији.

– Локална самоуправа планирала је да издвоји више новца за пољопривреду у односу на ранији период. Планирано да се за развој и унапређење пољопривреде издвоји укупно 23 милиона динара,изјавио је председник Пауновић и рекао да они придају велики значај равномерном развоју свих сеоских средина.

Према његовим речима,добро је када се млади и школовани људи определе за рад у некој од грана пољопривреде и да би се на примеру Драгомира Ераковића требало угледати многи који немају посла у граду,а имају услове да раде на својим имањима.

– Из Буџетског фонда за развој сточарства планирано је да се издвоји три милиона динара,два милиона за субвенције пољопривредницима,15,5 милиона за атарске путеве и два милиона динара за накнаду за противградне стрелце. За адаптацију противградних станица планирано је да се издвоји 200 хиљада динара,а уређење водотокова другог реда 400 хиљада динара,рекао је руководилац Одељења за пољопривреду Општине Прокупље Срђан Стаменковић.

Током посете селу Ђуровац председник Пауновић са сарадницима посетио је пољопривредно газдинство Миодрага Грујичића и том приликом присуствовао  сетви кукуруза.

Seliste%202 Seliste%206 

Величина слова: