Ликовна колонија у Ајдановцу
2. јула 2014.
Обележен 4. јул Дан бораца
4. јула 2014.
Прикажи све

Помоћ за поплављена ромска домаћинства


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

       guba4            guba7

          Јавно комунално предузеће „Тржнице“ из Ниша,у сарадњи  са прокупачким Удружењем Рома и Стручном службом месних заједница Општине Прокупље,обезбедили су  хуманитарну помоћ за домаћинства ромске националности која су претрпела штету у поплавама.

       -Након катастрофалних поплава у Србији,руководство града Ниша,који је оснивач ЈКП “ Тржнице“,одлучило је да сајамски простор  стави у функцију за прикупљање помоћи за поплављена подручја. У великој акцији ,у којој су учествовали  грађани Ниша ,као и јавна и приватна предузећа, радници  „Тржнице “,заједно са волонтерима, даноноћно  су радили  и прикупили око 300 камиона  хуманитарне помоћи ,рекао је директор ЈКП “Тржнице“ Ниш Радован Милојевић.  

        Према његовим речима,на иницијативу Удружења синдиката ромске популације за прикупљање секундарних сировина,три камиона хуманитарне помоћи,која садржи  храну,одећу,обућу ,воду и средства за хигијену,издвојено је за ромска домаћинства у Прокупљу.

      Директор Стручне службе месних заједница у Прокупљу ,Ивица Крстовић,је рекао  да  је  помоћ намењена најугроженијим  ромским домаћинствима  из насеља  Мала Губа,Табакмала,Марков камен  и они који живе поред градског гробља,а да ће наредном акцијом бити обухваћина и друга ромска насеља. 

        И једином легализованом ромском насељу Мала Губа живи око 250 Рома,у 47 објеката,од којих је скоро половина поплављено.

        Председник Удружења Рома и директор Регионалног националног савета ромске националне мањине Дејан Живковић је истакао да Удружење Рома Прокупље и  локална самоуправа  раде на обезбеђивању средстава за изградњу одбрамбеног бедема  у дужини од 400 метара,  од моста ка Бериљу.

       -Све активности усмерили смо  како бисмо нашли донаторе  који ће нам обезбедити средства за  побољшање услова живота у овом насељу. Планирамо и изградњу нових кућа,јер је ово једино легализовано ромско насеље у Прокупљу и као такво обухваћено је Генералним планом регулације,рекао је Живковић.

                              guba1                                 guba2

 
Величина слова: