Очекују се добри приноси
18. септембра 2014.
У циљу очувања културног наслеђа
20. септембра 2014.
Прикажи све

Посао за лица са инвалидитетом


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Национална служба за запошљавање је у оквиру јавних радова обезбедила посао за 38 лица са инвалидитетом,на период од три до шест месеци,која ће бити запослена у јавним предузећима и удружењима грађана.

Према речима директора НСЗ Филијала Прокупље Милутина Костића приватни послодавци нису заинтересовани за запошљавање инвалида,без обзира што  добијају субвенције и повољне услове за то.

У оквиру активних мера запошљавања актуелно је и самозапошљавање лица ромске националности,међутим,само једно лице се пријавило на овај конкурс на основу којег НСЗ додељује субвенције у износу од 160.000 динара.

У току је и конкурс за самозапошљавање незапослених лица,које такође држава субвенционира са 160.000 динара. За овај вид запошљавања влада велико интересовање,али су ове године субвенције знатно смањене због недостатка средстава.

На територији Топличког округа евидентирано је преко 15.000 незапослених,од којих је скоро половина Прокупчана. На евиденцији НСЗ Филијала Прокупље,са факултетском дипломом посао чека 379 лица,од којих је 14 незапослених лекара.

Највећи број незапослених је са завршеном средњом школом,док најбољу структуру лица која чекају посао има општина Блаце. 

Величина слова: