Изградња пута Ниш-Мердаре
10. априла 2017.
Вече за памћење
12. априла 2017.
Прикажи све

Потребна већа заштита потрошача


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 potrosaci%20ssss

Удружење потрошача Прокупља организовало је трибину на којој се говорило о ставовима потрошача према месним прерађевинама.

Истраживач Центра потрошача из Београда Марко Стојановић изјавио је да је Прокупље други град у Србији где се одржава ова трибина.

– Ради безбедности и здравља изузетно је важно да потрошачи буду упознати са свим фазама производње и прераде месних прерађевина. Сваки грађанин током дана конзумира месо или месне прерађевине. Због тога је важно да се они упознају са квалитетом тих производа,рекао је он и додао да се у последње време води изузетна пажња о заштити пољопривредних производа,а самим тим и заштити потрошача.

Према његовим речима за здраву и безбедну храну требају да се поштују прописи у свим фазама производње.

Сваки потрошач приликом куповине меса и месних прерађевина треба да се упозна са декларацијом и да уочене недостатке одмах рекламира код продаваца или у Удружењу потрошача,истиче Стојановић и додаје да је за производњу здраве хране неопходна и свакодневна сарадња произвођача,трговаца и потрошача.

 

Величина слова: