Dnevno hiljadu kupača
9. jula 2014.
Sabor harmonikaša u selu Stara Klisurica
11. jula 2014.
Prikaži sve

Povelja i Pohvalnice Sveti Prokopije

 city%20light

Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije doneo je odluku da ove godine Povelju Sveti velikomučenik Prokopije zaštitnik Prokuplja dodeli kompaniji „Leoni“ za učešće u mnogim humanitarnim akcijama i pomoć koju su pružali ugroženim porodicama u našoj opštini.

 Takođe,ovom prilikom,dodeljene su  i četiri Pohvalnice Svetog Prokopija za izuzetan doprinos razvoju grada.

Pohvalnice su dobili: etnolog,viši kustos Narodnog muzeja Toplice Zorica Cvetković i istoričar,muzejski savetnik Petko Marjanović u istom muzeju za izložbu „Prokuplje za sećanje“,kojom su otrgnuta od zaborava prošla vremena našeg živopisnog grada.

Nosilac ovog priznanja je i Dejan Joksimović vlasnik firme „Boki food“  za osvojeno najviše međunarodno privredno priznanje,„Zlatnu medalju“ na ovogodišnjem sajmu poljoprivrede u Novom Sadu,kao i za nesebičan humanitarni rad.

Pohvalnicu je dobio i Milovan Stanković,vlasnik preduzeća „Metalurg“ i  predsednik Crkvene opštine Prokuplje za učešće u mnogim humanitarnim akcijama i pružanje pomoći najugroženijim porodicama naše opštine.

            Ovo značajno priznanje pripalo je i Bojani Vukadinović dipl. ing. visokogradnje za izuzetan doprinos u arhitektonsko–građevinskom uređenju Prokuplja.

Povelja i pohvalnice svečano će biti uručene na dan slave 21. jula u „Galeriji Boža Ilić“ u 13 sati.

Toga dana velika proslava u čast zaštitnika grada Svetog velikomučenika Prokopija počeće liturgijom u 8 sati u crkvi koja nosi njegovo ime,a nastaviće se uručenjem povelje i pohvalnica.

Za večernje sate u centru grada organizovan je koncert Biljane Krstić i grupe Bistrik,sa početkom u 21 sat.

 

 

Veličina slova: