Ревија епске поезије
19. фебруара 2015.
Основано Удружење српско-француског пријатељства
23. фебруара 2015.
Прикажи све

Председник обишао радове на кориту реке Топлице

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић обишао је радове на кориту реке Топлице. Радови се обављају узводно од железничког моста у дужини од 1.500 метара. Средства у износу од 4.716.981 динара обезбедила је Влада Републике Србије.

– На основу Уредбе Владе Србије о утврђивању државног програма обнове оштећених објеката за уређење водотока,водних објеката за заштиту од поплава,ерозије и бујица и водних објеката за одводњавање,приступило се санацији и чишћењу реке Топлице,изјавио је председник Пауновић и додао да су прошлогодишње мајске поплаве нанеле штету привредним и индустријским објектима,пољопривреди и имовини грађана у износу од 64 милиона динара. Према његовим речима,две трећине градског гробља налазило се тада под водом.

– У циљу заштите од поплава,као и заштите људских живота и материјалних добара,настојима да што боље уредимо корито реке Топлице,објаснио је Пауновић и додао да је извођач радова Водопривредни центар „Морава“ из Ниша. Завршетак радова на Топлици планиран је до краја јуна ове године.

DSCN5805 

Величина слова: