Нови пројекти за решавање водоснабдевања
1. септембра 2014.
Појачана контрола саобраћаја у близини школа
3. септембра 2014.
Прикажи све

Представници Општине посетили школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_3280 DSC_3308

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већник за ресор просвете и социјалне политике Милан Аранђеловић 1. септембра посетили су Основну школу „Ратко Павловић Ћићко“ и средњу Техничку школу „15. мај“. Овом приликом они су се упознали са постојећим условима рада у овим двема школама.

Овде смо да бисмо видели да ли је све спремно за почетак нове школске године и да у ходу помогнемо уколико нешто недостаје. Овом приликом морам да нагласим да се Општина већ потрудила да обезбеди потребна средства,како би све школе спремно дочекале ученике,истакао је председник Пауновић и објаснио да су средства била намењена функционалном и правилном спровођењу процеса наставе. Према његовим речима све школе у граду и на терену су окречене и обезбеђена су сва средства за набавку дневника и рад наставника.

DSC_3310 DSC_3319

У претходном периоду,према мишљењу већника за просвету Милана Аранђеловића,није било довољно улагања у одржавање школских објеката.

У наредном периоду,а посебно у новој буџетској години, предвидећемо средства за нове инвестиције и решавање кључних недостатака у школама,рецимо као што су сала за физичко васпитање и нефункционални мокри чворови,али и друге ствари које онемогућавају несметан рад у школама,нагласио је Аранђеловић.

Директорка Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ Маја Аранђеловић рекла је да школа на чијем челу се налази спремно дочекује нову школску годину и нагласила да је јавна набавка за огрев већ спроведена и да је прва испорука угља већ стигла за школску котларницу.

Посетивши средњу Техничку школу „15. мај“ председник Општине Пауновић изразио је велико задовољство оним што је видео у самој школи,а што је осликавало велики рад и ангажовање људи који раде у њој. Школа је у току лета била право градилиште зарад квалитетнијих и бољих услова у којима ће деца учити.

DSC_3334 DSC_3362

На стварању што бољих услова за рад наставника и ђака ове школе били су ангажовани баш сви у зависности од могућности. То смо радили са великим уживањем,а посебно бих истакао важност ангажовања наших садашњих,али и некадашњих ђака,који су увек ту да помогну кад затреба,нагласио је директор Миодраг Ђуровић.

Захваљујући таквом раду школа је добила нове мокре чворове,за чију је реконструкцију финансијску подршку дало ресорно министарство,уведен је интернет у свакој учионици и асфалтирано 600 квадрата школског дворишта. Само током прошле школске године реконструисан је кров зграде и реновирани кабинети.

 

DSC_3354

Величина слова: