Велико интересовање за предавање
2. фебруара 2015.
Кренула регистрација пољопривредних газдинстава
4. фебруара 2015.
Прикажи све

Превенцијом против болести


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

borba%20protiv%20duvanskog%20dima

Поводом обележавања Националног дана без дуванског дима,Превентивни центар Дома здравља организовао је предавање о штетности пушења корисницима Дома ученика средњих школа у Прокупљу. Овогодишња акција борбе против пушења водила се под мотом „Свака цигарета смета“.

О штетности пушења и последицама које оно доноси говорили су др Јелена Милосављевић и психолог Јелена Мандић.

– Употреба дувана је један од водећих појединачних фактора за развој хроничних масовних болести,као што су малигне болести,болести срца и крвних судова,болести плућа и друге. Употреба дувана има негативан утицај и на развој и здравље новорођенчади,деце и младих,преране смрти и на загађење радног и јавног простора,рекла је др Јелена Милосављевић и додала да никотин,без обзира на начин како се уноси у организам,изазива зависност и штетно утиче на развој мозга.

Психолог Јелена Мандић изјавила је да су деца и млади посебно изложени штетним утицајима пушача из разлога што је у Србији највећа изложеност дуванском диму и даље у кући и у кафићима.

Ефикасна заштита од изложености дуванском диму захтева потпуну елиминацију употребе цигарета,рекли су предавачи.

Величина слова: