Хуманост Прокупчана на делу
17. маја 2014.
Одржана седница Општинског већа
21. маја 2014.
Прикажи све

Пријем за добровољце


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

Општина Прокупље је организовала пријем за 40 топличких добровољаца који су учествовали у изградњи бедема на Сави у селу Босут код Сремске Митровице.

– Постоји време које тражи од нас да дамо све од себе. И ви сте ових дана градећи бедем на Сави показали снагу нашег народа и Топлице. Окупили сте се као један и помогли народу тог краја,показали солидарност и били са њим у најтежим тренуцима, казао је председник Скупштине општине Прокупље Радослав Михајловић.

Михајловић је, захваљући добровољцима, рекао да су у Војводини показали праву слику јуначке Топлице и да су доказали да су достојни потомци јуначког Гвозданог пука.

Вођа топличких добровољаца Драгиша Мијаиловић објаснио је да су се ови храбри и хумани људи окупили и 16. маја и ставили се на располагање држави и Републичком сектору за ванредне ситуације.

Упућени смо у село Босут да подижемо и ојачавамо бедем. Сви смо се максимално ангажовали. Житељи Босута примили су нас као најрођеније,поделили су са нама и своју бригу, али и у тим тешким тренуцима пружили гостопримство, рекао је Мијаиловић.

Он је нагласио да су се све време трудили да буду на окупу,да се кроз рад и ангажовање покаже право лице јуначке Топлице и да се не угрозе људски животи.

Представник прокупачког Општинског већа Дејан Лазић рекао је да су храбри добровољци подстакли и остале Прокупчане да прикупљају помоћ.

– Захваљујући вама и други волонтери су се укључили у акцију и своје знање и способности ставе на располагање, рекао је он и додао да ће врата локалне самоуправе бити увек отворена за људе који су показали храброст и одлучност да помогну у одбрани од поплава.

 DSCN5065

 

Величина слова: