Венци на споменик Кости Војиновићу
28. фебруара 2017.
Расписан Ђурђевдански књижевни конкурс
2. марта 2017.
Прикажи све

Признања за топличка вина


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

top_vin_2 top_vin_3

На Међународном сајму вина и виноградарске опреме,који је одржан у Београду од 23. до 26.фебруара,додељена су признања најквалитетнијим произвођачима вина. Своје производе на овој привредној манифестацији  изложило је око 150 виноградарских кућа из Србије,Италије,Грчке,Хрватске,Републике Српске,Словеније и других земаља.

Вино Трибус вилла пинот ноир рода 2015. године произведено у винарији Топлички виногради д.о.о. у Гојиновцу код Прокупља добило је златну диплому,а вино Епигенија цабернет саувигнон рода 213. сребрену диплому.

top%20vin4 

 

Тим поводом ове виногрaдe посетио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је рекао да радом ове фирме прокупачка општина настоји да поново буде препознатњива по производњи квалитетног грожђа и вина.

– Прокупље и Топлица су некада у нашој земљи и иностранству били познато по великим површинама под виновом лозом и производњи најквалитетнијих вина. Охрабрује чињеница да се из године у годину повећавају виноградарске површине и да је све већи број младих кренуло да се бави овом граном пољопривреде. Природни потенцијали прокупачке општине и Топлице идеални су за производњу квалитетног грожђа,а самим тим и вина која се све више траже на пробирљивом домаћем и иностраном тржишту,рекао је он и подвукао да подршку унапређењу и развоју виноградарства подстицајним мерама жели да помогне Министарство пољопривреде и локална самоуправа.

Он је посебно нагласио што се у овој фирми из године у годину у производњи и преради грожђа примењују стандари ЕУ.

– И ове године,као и прошле,наша вина су од стране стручног жирија добила вредна признања. Пословна политика  фирме,чији виногради се простиру на површини од 35 хектара,искључиво је усмерена на производњи квалитетног грожђа и вина,изјавио је менаџер у Топличким виноградимаДраган Ковачевић истакавши да су добијена висока признања обавеза више да се стално ради на унапређењу технологије у производњи.

Према његовим речима,након завршетка резидбе која је почела пре неколико дана,у другој половини марта кренуће се са садњом нових чокота на површини већој од 15 хектара,од који ће се 11 хектара налазити под сортом прокупац”.   

Величина слова: