Помоћ за интерно расељене са Космета
4. фебруара 2015.
ФЕДЕС на пролеће
6. фебруара 2015.
Прикажи све

Продужени боравак у школи „Милић Ракић – Мирко“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

boravak                     boravak%201

Једина школа у нашем граду која има продужени боравак за ђаке првог и другог разреда,већ другу школску годину заредом је Основна школа „Милић Ракић Мирко“.

– За ове малишане настава се увек одвија у преподневним сатима,а по завршетку часова они са учитељицом  Биљаном Јовановић уче и раде домаће задатке,што је велика олакшица за родитеље који код куће не морају да раде са децом,рекла је директорка Основне школе „Милић Ракић Мирко“ Ивана Радоњић и додала да је ове године у продуженом боравку 16 ђака,да је у питању мешовита група састављена од ученика првог и другог разреда.

Према речима учитељице Биљане Јовановић,радни дан за ове малишане почиње у 7 часова и 20 минута,а по завршетку часова деца остају у специјално опремљеном простору за њихов рад и боравак до 16 часова.

– У школи деца све заврше и домаће задатке и лекције које треба да науче за сутрадан. Књиге не носе кући,што је опет предност нашег продуженог боравка,а завршавајући све у школи,деца уче да све што треба да ураде данас не остављају за сутра,нагласила је Јовановићева објашњавајући да је добро завршити задатке одмах по завршетку часова,док је знање још свеже.

Да је учење приоритет у овој школи показују одлични резултати које њени ученици постижу на многим такмичењима,али овде кажу да деца која бораве у продуженом боравку могу на различите начине и да се одморе по завршетку школских обавеза.

– Настојимо да све буде примерено њиховом узрасту,почев од телевизијских садржаја,друштвених игара и физичке активности. Организујемо и различите радионице како би деца развијала машту и таленте које имају,а за које не знају,каже учитељица Биљана Јовановић и додаје да деца у оквиру слободних активности могу да изаберу на ком плану ће развијати своја интересовања.

Директорка ове школе Ивана Радоњић истиче да деца у продуженом боравку добијају ужину и ручак,а да је јеловник саставио нутрициониста.

– Малишанима је обезбеђено више врста млечних производа и воћа,али и куваних јела. У договору са родитељима се трудимо да испоштујемо и жеље деце,али најважније нам је да им обезбедимо пре свега здраву исхрану,подвукла је Радоњићева истичући да за ужину и ручак родитељи на дневном нивоу плаћају око 170 динара.

Величина слова: