Богато Културно лето
19. јуна 2015.
Вече староградских песама
23. јуна 2015.
Прикажи све

Програм манифестације „Дани вишње“

visnjicica2222 visnjicica%20visnjicica%2022222223

Одбор за организацију Десете привредно-туристичке манифестације „Дани вишње“,  установио је програм  ове манифестације,коју по први пут заједно организују Општина Прокупље и месна заједница Велика Плана.

„Дани вишње“ ове године свечано ће бити отворени у Прокупљу,4.јула,у просторијама „Олимпик резиденса“,са почетком у 11 сати. Манифестацију ће званично отворити председник Општине Прокупље и председник организационог одбора Мирољуб Пауновић.
У оквиру програма биће одржана предавања на тему “Савремена агротехника гајења облачинске вишње“ -проф. Саша Милосављевић,„Жилогриз и мере сузбијања“ -др Новица Илић и „Биљне болести и програм заштите“,саветодавац ПСС,Снежана Јовић.

За 13 сати планирано је отварање мини сајма производа од вишње и меда,где ће се својим производима представити произвођачи из Топлице.

Манифестација ће бити настављена у Великој Плани,где се традиционално одржава Сабор,уз пригодан програм,фолклор,трубаче,певаче,  а у 22 часа предвиђен је велики ватромет .

Другог дана наставља се забавни програм,у оквиру којег ће бити изабрана „Мис вишње“,најлепше уређено двориште и  најуспешнији произвођачи вишања,вина и ракије.

 

Величина слова: