ФЕДЕС увесељава најмлађе
29. марта 2017.
Концерт „Тропико бенда“ за Ускрс
31. марта 2017.
Прикажи све

Пројекти за квалитетнији живот Рома


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

romi%201%201

Друштво “Рома” Прокупља у партнерству са локалном самоуправом реализовала је пројекат под називом “Изградња капацитета младих ромских активиста у Прокупље”. Пројекат је подржан од стране Европске уније и Владе Швајцарске преко програма Европски ПРОГРЕС.

Координатор пројеката Дејан Живковић нагласио је да је током израде пројекта одржано шест тренинга у којима је учествовало 12 младих Рома и Ромкиња.

Израда пројекта трајала је од септембра прошле до марта ове године. У самом документу назначени су правци рада ромске заједнице у циљу побољшања живота и рада ове категорије друштва,изјавио је Живковић и додао да пројекат треба да буде усвојен на седници Скупштине Општине.

Сарадник у изради Нацрта локалног акционог плана за инклузију Рома и Ромкиња у Општини Прокупље Богданка Тасев- Периновић из Новог Сада назначила је изузетну важност оваквог једног стратешког документа у локалној самоуправи којим се дају смернице за укључивање ромске популације у области унапређења становања и здравствене заштите,образовања,запошљавања и других области живота.

– Усвајањем Нацрта од стране одборника Скупштине Општине створиће се могућности да се за реализацију многобројних пројеката добију средства од локалне самоуправе,надлежних министарстава,домаћих и међународних донатора,изјавила је она и додала да од самих учесника израде докумената највише зависи реализација програмских активности.

 Временски оквир за реализацију ЛАП-а је од јула 2017. до децембра 2020. године.   

romi%202%201

Величина слова: