Књижара у сваком граду
23. марта 2017.
ФЕДЕС почиње у среду
27. марта 2017.
Прикажи све

Прокупачка Библиотека обележила рођендан


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Народна библиотека „Раде Драинац“ 23. марта је по први пут обележила Дан Библиотеке. Својим члановима,који су тог дана узимали књиге на читање,даривали су по једну књигу на поклон.

У програму обележавања Дана прокупачке библиотеке учествовала је дечији писац и преводилац Гордана Тимотијевић. Она је са ученицима Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ и „Никодије Стојановић Татко“ разговарала о поезији и о томе како настају стихови,а чланови Драмског студија Гимназије извели су пригодан програм. 

– Прокупље је добило Народну читаоницу са универзитетом давне 1930. године. Отварање читаонице тада је пропраћено великом свечаношћу. Тадашњи житељи Прокупља били су свесни важности Библиотеке у културно-просветном животу града,рекао је в.д. директора Народне билиотеке „Раде Дараинац“ Драган Огњановић.

Biblioteka%201

Он је нагласио да данашња прокупачка библиотека баштини традицију Народне читаонице са универзитетом и управо су 23. март узели за Дан Библиотеке,када је по први пут наш град и добио библиотеку у правом смислу те речи,по стандардима и разумевању библиотекарства у то доба.

Већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић је овом приликом истакла да прокупачка библиотека увек може да рачуна на подршку и помоћ локалне самоуправе.

Biblioteka%2021 Biblioteka%202

– Право је задовољство видети оволико деце у овом простору. Увек ћемо настојати да управо због њих,рад ове установе на најбољи могући начин подржимо у свим активностима,које ће допринети осавремењавању програмских садржаја и обогаћивању књижног фонда,нагласила је Ерић и поручила деци да им је књига свакако најбољи друг,али и велико благо које треба да  негују,јер ће им као таква,увек и на прави начин помоћи у свакој животној прилици.

Не прецизирајући о чему је реч,Ерићева је најавила да прокупачку библиотеку у скорије време очекују веома пријатна изненађења.

Ученицима нижих разреда овом приликом су уручене чланске карте Библиотеке,а банка  Societe generale,која већ дуже време сарађује са прокупачком библиотеком,донирала је упис за 200 најбољих ђака топличких основних школа.

Biblioteka%204

Величина слова: