Пчелари и воћари у школским клупама
16. марта 2017.
Шахисти „9. октобра“ иду на Републичко такмичење
20. марта 2017.
Прикажи све

Промовисан часопис Филмаж


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

casopis%20film

 Народна библиотека Раде Драинац у Прокупљу организовала је промоцију часописа Филмаж на којој су присуствовали главни и одговорни уредник Срђан Савић,члан редакције Дејан Дабић и Верица Новаковић из Нишког културног центра,који је издавач овог часописа.

Учесници промоције истакли су да је ово једини часопис у Србији који се бави кинематографијом,прати филмску уметност и критику.

Филмаж приказује филм,глумце,редитеље,наступе на фестивалима и филмску критику на један специфичан и читаоцима препознатљив начин. Највише тема заступљено је из домаће кинематографије,рекао је Савић и додао да су се у некадашњим  југословенским републикама издавали квалитетни филмски часописи чије су вредности и значај данас непроцењиви за филмске раднике.

Према његовим речима у часопису је дат пресек филмске уметности у прошлој години,историјски развој филма у Србији и земљама у окружењу,критички осврти и догађаји са филмских фестивала.

Члан редакције Дабић подвлачи да није било нимало лако одабрати теме и догађаје за писање.

– Сарадници који су учествовали у писању текстова изузетни су познаваоци кинематографије и филмске уметности и на свој препознатљив начин обрадили су многе теме,рекао је он и додао да је планирано да наредни број часописа изађе током наредног месеца.

Гости из Ниша,Народној библиотеци“Раде Драинац“ поклонили су књиге како би читаоци могли више да се упознају са кинематографијом.    

 

Величина слова: