Pčelari i voćari u školskim klupama
16. marta 2017.
Šahisti „9. oktobra“ idu na Republičko takmičenje
20. marta 2017.
Prikaži sve

Promovisan časopis Filmaž


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

casopis%20film

 Narodna biblioteka Rade Drainac u Prokuplju organizovala je promociju časopisa Filmaž na kojoj su prisustvovali glavni i odgovorni urednik Srđan Savić,član redakcije Dejan Dabić i Verica Novaković iz Niškog kulturnog centra,koji je izdavač ovog časopisa.

Učesnici promocije istakli su da je ovo jedini časopis u Srbiji koji se bavi kinematografijom,prati filmsku umetnost i kritiku.

Filmaž prikazuje film,glumce,reditelje,nastupe na festivalima i filmsku kritiku na jedan specifičan i čitaocima prepoznatljiv način. Najviše tema zastupljeno je iz domaće kinematografije,rekao je Savić i dodao da su se u nekadašnjim  jugoslovenskim republikama izdavali kvalitetni filmski časopisi čije su vrednosti i značaj danas neprocenjivi za filmske radnike.

Prema njegovim rečima u časopisu je dat presek filmske umetnosti u prošloj godini,istorijski razvoj filma u Srbiji i zemljama u okruženju,kritički osvrti i događaji sa filmskih festivala.

Član redakcije Dabić podvlači da nije bilo nimalo lako odabrati teme i događaje za pisanje.

– Saradnici koji su učestvovali u pisanju tekstova izuzetni su poznavaoci kinematografije i filmske umetnosti i na svoj prepoznatljiv način obradili su mnoge teme,rekao je on i dodao da je planirano da naredni broj časopisa izađe tokom narednog meseca.

Gosti iz Niša,Narodnoj biblioteci“Rade Drainac“ poklonili su knjige kako bi čitaoci mogli više da se upoznaju sa kinematografijom.    

 

Veličina slova: