Вучићевић поново председник
26. новембра 2015.
Пекари школе показали знање и кретивност
30. новембра 2015.
Прикажи све

Први Дом који је обишао државни секретар


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

staracki%20dom%20poseta

Државни секретар Министарства за рад,запошљавање,борачка и социјална питања Александар Јаблановић боравио је у Прокупљу где је обишао Дом за смештај и негу старих лица. Директор ове установе Владо Зечевић информисао је Јаблановића о раду Дома и плановима за наредни период.

Након обиласка просторија и разговора се руководством државни секретар рекао је да је задовољан оним што је видео.

– У Србији има 87 домова за старе које финансира ресорно министарство и 10 приватних. Ово је прва установа коју сам обишао и изузетно сам задовољан условима у којима бораве стара лица,рекао је Јаблановић и додао да Министарство за рад,запошљавање,борачка и социјална питања чини све да побољша услове живота и рада корисника и запослених у њима.

staracki%20dom%20poseta%202

Већ током наредне године од стране министарства за адаптацију новог дела зграде биће издвојено око 3,5 милиона динара.

-Корисници прокупачког Дома за старе могу бити поносни на руководство и запослене у установи из разлога што су им створили такве услове живота достојне човека,изјавио је Јаблановић.

staracki%20dom%20poseta3

Директор Дома Владо Зечевић информисао је државног секретара да је при крају адаптација крова за коју је министартво издвојило милион динара и да је у  установи тренутно смештено 136 корисника.

-Захваљујући Министарствуо сви пројекти за побољшање услова живота и рада корисника се благовремено реализују,рекао је Зечевић и нагласио да је Дом са радом почео још 1986. године и да је због тога неопходна адаптација појединих делова зграде.

    

Величина слова: