Отворена Канцеларија за људска и мањинска права
29. октобра 2015.
Фестивал бокса у Прокупљу
2. новембра 2015.
Прикажи све

Радови на уређењу реке Топлице


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

uredjene%20toplice1 uredjenje%20toplice2

Председник Општине Прокупље,Мирољуб Пауновић са сарадницима и начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић обишо је радове на уређењу реке Топлице. Радови на уређењу приобаља изводе у дужини од 2.221 метра,и то на делу од железничког моста код базена до моста у насељу Горња Драгања.

Обилазећи радове председник Пауновић рекао је да су прошлогодишље поплаве нанеле огромне штете инфраструктурним објектима,пољопривредницима,приватним и другим објектима.  Штета настала том приликом  процењена је на 64 милиона динара.

– Захваљујући  Владе Србије,и изузетном залагању начелника Топличког управног округа др Небојше Вукладиновића,руководства локалне самоуправе и стручних служби кренули су радови на уређењу приобаља  река Топлице. Вредност ових радова,износи око 15 милиона динара,рекао је Пауновић и додао да је ове године обала реке Топлице  уређивана и на другим локацијама и да је за те намене утрошено осам милиона динара.

uredjene%20toplice3 uredjenje%20toplice5

Према његовим речима основни циљ ових радова јесте спречавање поплава које наносе велике штете привредним,стамбеним и другим објектима.

-Наредне године планиран је почетак радова на Стражевачком потоку и реци Топлици код насења Мала Губа и дела приобаља где се река излива и плави Липарској улици,који ће се финансирати од стране Мисије OEBS у Србији – казао је председник Пауновић и додао је да је у току израда техничко-пројектне документације.

Према његовим речима ови радови поред осталог спречиће полављење производних погона фабрике Леони која запошљава око 2.000 радника.

Актуелне радове на уређењу обале реке Топлице изводи „Механизација“ из Власотинца,а према речима надлежних из ове фирме планирано је да они буду завршени за 30 радних дана.

Величина слова: