Otvorena Kancelarija za ljudska i manjinska prava
29. oktobra 2015.
Festival boksa u Prokuplju
2. novembra 2015.
Prikaži sve

Radovi na uređenju reke Toplice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

uredjene%20toplice1 uredjenje%20toplice2

Predsednik Opštine Prokuplje,Miroljub Paunović sa saradnicima i načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović obišo je radove na uređenju reke Toplice. Radovi na uređenju priobalja izvode u dužini od 2.221 metra,i to na delu od železničkog mosta kod bazena do mosta u naselju Gornja Draganja.

Obilazeći radove predsednik Paunović rekao je da su prošlogodišlje poplave nanele ogromne štete infrastrukturnim objektima,poljoprivrednicima,privatnim i drugim objektima.  Šteta nastala tom prilikom  procenjena je na 64 miliona dinara.

– Zahvaljujući  Vlade Srbije,i izuzetnom zalaganju načelnika Topličkog upravnog okruga dr Nebojše Vukladinovića,rukovodstva lokalne samouprave i stručnih službi krenuli su radovi na uređenju priobalja  reka Toplice. Vrednost ovih radova,iznosi oko 15 miliona dinara,rekao je Paunović i dodao da je ove godine obala reke Toplice  uređivana i na drugim lokacijama i da je za te namene utrošeno osam miliona dinara.

uredjene%20toplice3 uredjenje%20toplice5

Prema njegovim rečima osnovni cilj ovih radova jeste sprečavanje poplava koje nanose velike štete privrednim,stambenim i drugim objektima.

-Naredne godine planiran je početak radova na Straževačkom potoku i reci Toplici kod nasenja Mala Guba i dela priobalja gde se reka izliva i plavi Liparskoj ulici,koji će se finansirati od strane Misije OEBS-a u Srbiji – kazao je predsednik Paunović i dodao je da je u toku izrada tehničko-projektne dokumentacije.

Prema njegovim rečima ovi radovi pored ostalog sprečiće polavljenje proizvodnih pogona fabrike Leoni koja zapošljava oko 2.000 radnika.

Aktuelne radove na uređenju obale reke Toplice izvodi „Mehanizacija“ iz Vlasotinca,a prema rečima nadležnih iz ove firme planirano je da oni budu završeni za 30 radnih dana.

Veličina slova: