Пријем за најбоље ђаке
1. јула 2016.
Завршена берба вишње
5. јула 2016.
Прикажи све

Разиграна младост на Фестивалу фолклора


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Fest%20folklora%201 Fest%20folklora%202

Прокупље је други пут било домаћин бројним културно-уметничким друштвима на Фестивалу фолклора,који је по други пут одржан у нашем граду.

КУД „Топлица“ угостило је фолклористе из Аустралије,Македоније и Републике Српске. Током вишесатног програма представили су се бројним сплетовима из различитих крајева у којима се поштује и негује народна игра.

После самог дефилеа кроз центар града,који је и овај пут наишао на велико одобравање и поздрављање наших суграђана,уследио је програм,који никога није оставио равнодушним,те се игра са бине пренела и на публику,која је видно уживала.

Фестивал је отворио председник Општине Прокупље Александар Симоновић,нагласивши да је КУД „Топлица“ за само три године рада постигло резултате за поштовање.

folkolor%20zamena

– Прокупчани воле фолклор и народну песму и игру. Овај фестивал је прави начин да се покаже колико само КУД „Топлица“ ради на њиховој популаризацији. Успеси које постижу његови чланови где год наступају,потврђују и заслужују само похвале. Желим да овај фестивал дуго траје и сваке наредне године окупља Прокупчане и њихове госте на Тргу топличких јунака,рекао је председник Симоновић  у присуству својих сарадника отварајући Други фестивал фолклора у нашем граду.

Лепо и пријатно изненађење овог фестивала било је КУД „Свети Сава“ из Сиднеја,које је наступило са 24 играча,од којих су неки први пут дошли у 

Србију. Они су истакли да ће три недеље путовати по нашој земљи и да им је веома важно дружење и упознавање са местима и историјским знаменитостима.

Fest%20folklora%203 Fest%20folklora%206

Организатор фестивала и кореограф у КУД „Топлица“ Зоран Петровић се овом приликом захвалио Општини Прокупље и бројним спонзорима на помоћи у самој организацији фестивала и истакао да ће следеће године бити масовнији,јер су већ сада нека КУД најавила свој долазак. Међу њима ће бити и гостију из Украјине,Словачке и Бугарске.

– КУД „Топлица“ тренутно броји око 350 чланова,вежба са пуно љубави и одрицања,а својом упорношћу и истрајношћу полако чини да Прокупље буде препознатљиво и по фолклору који негује,али и фестивалу који организује,нагласио је Петровић. 

Fest%20folklora%204

Величина слова: