Одржан састанак Савета Топличког округа
14. априла 2015.
Почиње фестивал дечије радости
16. априла 2015.
Прикажи све

Реализовани сви планирани задаци

На редовној Годишњој скупштини Удружења пензионера Прокупља разматран је и усвојен Извештај о раду у претходном периоду,као и План рада за ову годину.

Говорећи о извештају за претходни период,председник Удружења пензионера Прокупља Милован Вучићевић рекао је да су они највећу пажљу у свом деловању посветили пружању разних видова помоћи социјално угроженим члановима.

– Током прошле године члановима са примањима до 18.000 динара бесплатно смо поделили око 2.500 хиљаде пакета са основним животним намирницама. По нижим ценама од малопродајних и са одложеним роком плаћања пензионери су укупно купили 10 тона сухомеснатих производа,30 тона кромпира и 50 тона угља,изјавио је он.

Према његовим речима,на територији прокупачке општине регистровано је близу 11.000 пензионера,од којих су скоро 8.000 чланови Удружења.

– Осим очувања материјално-социјалног статуса и пружања разних видова помоћи велика пажња била је посвећена и сарадњи са другим организацијама из Блаца,Куршумлије,Житорађе,Ниша,Краљева,Гаџиног Хана и других градова,као и са руководством пензионерске организације Србије,изјавио је Вучићевић и нагласио да су они прошле године финансијски пословали позитивно и да је,након одбијања свих трошкова,у пензионерској каси остало 3.160.138 динара.

Председник Вучићевић је нагласио да је пензионерска организација имала изузетно добру сарадњу са руководством локалне самоуправе и другим сродним организацијама.

Усвајајући овогодишњи План рада истакнуто је да,осим пружања материјалне помоћи угроженим пензионерима,велику пажњу треба посветити изборима у месним одборима и самом удружењу.

 

– Избори на свим нивоима у општини требало би да се заврше у првој половини новембра,рекао је председник прокупачких пензионера и истакао да ће то бити јединствена прилика да се оцени рад досадашњег руководства у претходне четири године. 

       

Величина слова: