Драинчеви сусрети песника 2014.
22. августа 2014.
Почели 45. Драинчеви књижевни сусрети
27. августа 2014.
Прикажи све

Санација рупа на градским улицама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_4359 DSC_4361

Јавно предузеће за урбанизам и уређење Општине Прокупље приводи крају радове на санацији ударних рупа на градским улицама и локалним путевима.

Према речима директора овог предузећа Новице Радосављевића,приоритет имају улице са највећом фреквенцијом саобраћаја као што су Косовска,Партизанска,улица Вељка Миланковића и друге градске улице где је коловоз знатно оштећен.

– За санацију ударних рупа издвојено је око 10 милиона динара из општинске касе,тако да ће до краја септембра,према процени извођача радова,овај посао бити завршен. Исто толико пара обезбеђено је за комплетну реконструкцију улице Краљевића Марка,где смо чекали завршетак радова на водоводној мрежи,рекао је Радосављевић.

Путна инфраструктура претрпела је велику штету током априлских поплава и због обилних падавина,посебно су оштећени макадамски путеви и улице на територији општине Прокупље. У току је јавна набавка за извођача радова који су планирани почетком септембра,а за које је локална самоуправа издвојила око 11 милиона динара.

Према речима директора Јавног предузећа за урбанизам и уређење Општине Прокупље,за санацију градских улица и локалних путева до краја грађевинске сезоне,када се и очекује завршетак планираних радова,биће потрошено око 30 милиона динара из буџета Општине. 

Величина слова: