Градски базен спреман за почетак рада
16. јуна 2015.
Још корак до циља
18. јуна 2015.
Прикажи све

Састанак Oдбора за обележавање градске славе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Odbor%20slava%201   Odbor%20slava%202

На састанку Организационог одбора за обележавање градске славе Свети Прокопије,којим је председавао председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,иначе председник Организационог одбора и овогодишњи домаћин славе,разматран је програм којим ће бити обележена слава нашег града.

– Највећи део програма је усвојен,али до мањих измена може доћи,рекао је председник Пауновић. 

Оно што је потврђено је да ће овај свечани програм започети Рециталом духовне поезије у порти Цркве Свети Прокопије у недељу,12. јула од 19 часова,а сутрадан,13. јула од 20 часова љубитељи позоришне уметности уживаће у представи „Аризанска прича“ у дворишту Радничког универзитета. Уторак,14. јули резервисан је за пројекцију филма о библиотекарству под називом „3,2,1…“,а дешаваће се у Народној библиотеци „Раде Драинац“. У среду,15. јула чланови Књижевне омладине Прокупља својим стиховима увеличаће славље од 19 часова у дворишту Радничког универзитета. У Народном музеју Топлице,у четвртак у 19 часова биће одржана изложба „Историја локалне управе у Прокупљу“,а у петак,17. јула од 19 часова у холу биоскопа „Топлица“ биће изложени радови уметника са Ивањданске ликовне колоније.

За суботу,18. јул планирано је предавање професора Српске православне богословије у Нишу др Ивице Живковића у 19 часова у Библиотеци „Раде Даинац“.  Програм за недељу,19. јул биће испуњен музичко поетским рециталом руске певачке групе „Горница“,али и нотама гитаристе Уроша Дојчиновића и глумом Срђана Живковића.

Празнично бденије у Цркви Свети Прокопије биће одржано у 18 часова у понедељак,20. јула,а у уторак,21. јула,на сам дан славе,у 8 часова биће одржана Света литургија. Истог дана у Галерији „Божа Илић“ у 12 часова одржаће се изложба „Србија земља фресака“,а увече од 21 сат у центру града биће одржан концерт познате музичке групе. На овом састанку усвојен је и спортски програм,који ће се одвијати од 13. до 20. јула.

Овом приликом донета је одлука да Општина Прокупље позове појединце,колективе и удружења да дају предлоге кандидата из области привреде,здравства,културе и спорта за доделу Повеље Свети Прокопије и похвалница. Ове године ће традиционално бити додељена једна Повеља и три похвалнице.

sveti_velikomucenik_prokopije(1)

Величина слова: