Gradski bazen spreman za početak rada
16. juna 2015.
Još korak do cilja
18. juna 2015.
Prikaži sve

Sastanak Odbora za obeležavanje gradske slave


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Odbor%20slava%201   Odbor%20slava%202

Na sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije,kojim je predsedavao predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,inače predsednik Organizacionog odbora i ovogodišnji domaćin slave,razmatran je program kojim će biti obeležena slava našeg grada.

– Najveći deo programa je usvojen,ali do manjih izmena može doći,rekao je predsednik Paunović. 

Ono što je potvrđeno je da će ovaj svečani program započeti Recitalom duhovne poezije u porti Crkve Sveti Prokopije u nedelju,12. jula od 19 časova,a sutradan,13. jula od 20 časova ljubitelji pozorišne umetnosti uživaće u predstavi „Arizanska priča“ u dvorištu Radničkog univerziteta. Utorak,14. juli rezervisan je za projekciju filma o bibliotekarstvu pod nazivom „3,2,1…“,a dešavaće se u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“. U sredu,15. jula članovi Književne omladine Prokuplja svojim stihovima uveličaće slavlje od 19 časova u dvorištu Radničkog univerziteta. U Narodnom muzeju Toplice,u četvrtak u 19 časova biće održana izložba „Istorija lokalne uprave u Prokuplju“,a u petak,17. jula od 19 časova u holu bioskopa „Toplica“ biće izloženi radovi umetnika sa Ivanjdanske likovne kolonije.

Za subotu,18. jul planirano je predavanje profesora Srpske pravoslavne bogoslovije u Nišu dr Ivice Živkovića u 19 časova u Biblioteci „Rade Dainac“.  Program za nedelju,19. jul biće ispunjen muzičko poetskim recitalom ruske pevačke grupe „Gornica“,ali i notama gitariste Uroša Dojčinovića i glumom Srđana Živkovića.

Praznično bdenije u Crkvi Sveti Prokopije biće održano u 18 časova u ponedeljak,20. jula,a u utorak,21. jula,na sam dan slave,u 8 časova biće održana Sveta liturgija. Istog dana u Galeriji „Boža Ilić“ u 12 časova održaće se izložba „Srbija zemlja fresaka“,a uveče od 21 sat u centru grada biće održan koncert poznate muzičke grupe. Na ovom sastanku usvojen je i sportski program,koji će se odvijati od 13. do 20. jula.

Ovom prilikom doneta je odluka da Opština Prokuplje pozove pojedince,kolektive i udruženja da daju predloge kandidata iz oblasti privrede,zdravstva,kulture i sporta za dodelu Povelje Sveti Prokopije i pohvalnica. Ove godine će tradicionalno biti dodeljena jedna Povelja i tri pohvalnice.

sveti_velikomucenik_prokopije(1)

Veličina slova: