Pomoć za interno raseljene sa Kosmeta
4. februara 2015.
FEDES na proleće
6. februara 2015.
Prikaži sve

Sastanak predstavnika Vojske i boračkih udruženja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vojjj1

U svečanoj sali Opštine Prokuplje održan je sastanak predstavnika Vojske Srbije i predsednika boračkih udruženja i organizacija.

Prisutne je pozdravio predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i članica Opštinskog veća Milica Erić,poželevši im uspeh u radu. Tom prilikom predsednik Paunović je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne saradnje i naglasio da će lokalna samouprava i ubuduće podržavati sve njihove aktivnosti.

– Ovaj sastanak je inicirala lokalna samouprava u saradnji sa Vojskom,sa željom da se obeležavanje istorijskih datuma ubuduće organizuje na višem nivou onako kako priliči tim događajima i žrtvama ratova i da to bude u duhu tradicije i kulture našeg naroda,rekao je predsednik Opštine Prokuplje.

Predstavnici Vojske Srbije potpukovnik Željko Petrović i major Dejan Lukić su izneli plan učešća jedinica 3. brigade KoV u obeležavanju godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije na lokalnom nivou u 2015. godini. Od prisutnih predstavnika boračkih udruženja zatraženo je da se izjasne da li smatraju da nedostaje još neki značajni istorijski datum koji bi ušao u plan učešća Vojske u njegovom obeležavanju u narednoj godini. Takođe je dogovoreno da je neophodno formiranje komisije koja bi brinula o istorijskim spomenicima o održavanju mesta gde se oni nalaze,kao i o podizanju novih spomen obeležja.

      vojj2                    vojj3

Veličina slova: