Привремено у другим просторијама
15. новембра 2016.
Сетвени радови при крају
17. новембра 2016.
Прикажи све

Школа за труднице у Дому здравља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Дом здравља Прокупље  у оквиру Службе за здравствену заштиту жена организује школу родитељства кроз психо-физичку  припрему жена за порођај,а у циљу унапређења сазнања о трудноћи,порођају и нези детета након порођаја.

-Школа за труднице је саставни део здравствене заштите трудница и представља део редовних  посета гинеколошкој  служби. Програм има за циљ да пружи потребне информације о току трудноће,и припреми трудницу,као и породицу за долазак новорођенчета,казала је портпарол Дома здравља,Марија Стошић и истакла да се посебан акценат ставља на  припрему за дојење,хигијенско-дијететски режим,здраве навике,исхрану,психолошком и емоционалном стању у трудноћи и припреми за порођај.

Трудноћа је специфично стање за сваку жену,емоционално врло ангажован део живота који означава улазак у нову животну фазу. Све то захтева много шири приступ у раду са трудницама како би имали комплетан обухват и праћење и довели трудницу до порођаја спремну за оно што је очекује у породилишту и у првим данима са бебом.

Од 26-те недеље трудноће свака трудница је у обавези да се јави за психофизичку припрему за порођај сестри Милици Ђозић Спасић,на одељењу  Гинекологије Дома здравља Прокупље,како би својим активним учешћем допринела популаризацији овог вида едукације трудница и њихових породица.

trudnoca

Величина слова: