Четрдесет година рада Службе физикалне медицине
10. децембра 2014.
Сликар инстинкта
12. децембра 2014.
Прикажи све

Средства за подршку кластерима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Општина Прокупље једна је од 34 локалне самоуправе са југоистока и југозапада Србије које су укључене у реализацију развојног програма Европске уније и Владе Швајцарске. Европски ПРОГРЕС је објавио  јавни позив за финансирање пројеката за подршку кластерима у увођењу иновативних пракси и заједничком приступу тржишту,за који је донатор издвојио око 200.000 евра.

Средства су намењена за унапређење конкурентности малих и средњих предузећа,чланица кластера,кроз увођење нових или унапређење постојећих производа,ширење тржишта и интернационализацију пословања. Максимална вредност појединачних пројеката је до 40.000 евра,а кластери морају да обезбеде финансијско учешће од најмање десет одсто од укупне вредности пројекта.

– Ограничен приступ међународним тржиштима,као и недостатак иновативних производа неке су од кључних препрека за развој малих и средњих предузећа у Србији. Позивам кластере да кандидују своје пројектне идеје за увођење иновација и унапређење маркетинга,а Програм ће подржати најбоље предлоге и тиме допринети повећању њихове конкурентности,рекла је менаџерка сектора за унапређење конкурентности локалних самоуправа Оливера Костић.

Рок за достављање финалних апликација је 13. март 2015. године.

Arhiva%20EU%20PROGRES%20klasteri%20-%201

Величина слова: