Četrdeset godina rada Službe fizikalne medicine
10. decembra 2014.
Slikar instinkta
12. decembra 2014.
Prikaži sve

Sredstva za podršku klasterima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Opština Prokuplje jedna je od 34 lokalne samouprave sa jugoistoka i jugozapada Srbije koje su uključene u realizaciju razvojnog programa Evropske unije i Vlade Švajcarske. Evropski PROGRES je objavio  javni poziv za finansiranje projekata za podršku klasterima u uvođenju inovativnih praksi i zajedničkom pristupu tržištu,za koji je donator izdvojio oko 200.000 evra.

Sredstva su namenjena za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća,članica klastera,kroz uvođenje novih ili unapređenje postojećih proizvoda,širenje tržišta i internacionalizaciju poslovanja. Maksimalna vrednost pojedinačnih projekata je do 40.000 evra,a klasteri moraju da obezbede finansijsko učešće od najmanje deset odsto od ukupne vrednosti projekta.

– Ograničen pristup međunarodnim tržištima,kao i nedostatak inovativnih proizvoda neke su od ključnih prepreka za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Pozivam klastere da kandiduju svoje projektne ideje za uvođenje inovacija i unapređenje marketinga,a Program će podržati najbolje predloge i time doprineti povećanju njihove konkurentnosti,rekla je menadžerka sektora za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava Olivera Kostić.

Rok za dostavljanje finalnih aplikacija je 13. mart 2015. godine.

Arhiva%20EU%20PROGRES%20klasteri%20-%201

Veličina slova: