Уручена награда „Драинац“ Милошу Јанковићу
27. августа 2014.
Саветник председника Србије посетио Прокупље
1. септембра 2014.
Прикажи све

Стихови за Драинца


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_2534 DSC_2526

Песничка манифестација „Драинчеви сусрети песника“ настављена је митингом поезије,на коме су своје стихове говорили песници из свих крајева наше земље. Ово неизоставно песничко сусретање својим стиховима је отворио прошлогодишњи добитник награде „Драинац“ Миљурко Вукадиновић,а потом и Братислав Милановић,Дејан Алексић,Верољуб Вукашиновић,Драган Борисављевић,Живорад Недељковић,Дане Стојиљковић,Андреј Јелић Мариоков,Радослав Стојановић,Љубиша Красић,Зоран Богнар и Звонко Карановић.

Нотама које су долазиле са хармонике,виолине и гитаре вече су обојили Бобан Костић,Стивен Демировић и Војислав Миленковић.

И на овом митингу поезије говорили су се стихови у част Драинца,песника бунта и отпора,који је био дуго заборављен,али се у родни крај ипак вратио педесетих година прошлог века.

Према речима Драгана Огњановића и данашњи песници су уверили љубитеље поезије да стиховима граде свој и наш песнички свет,преносећи нам кроз песничке метафоре своје виђење љубави,природе,осећања,али и свој однос према национу српском. И како рече један поета „теже је уз песму,него уз планину“,што нам је поручивао и сам Драинац кроз своје стихове,а учесници сусрета су нас још једном уверили у то.

Величина слова: