Четрдесет година рада Службе физикалне медицине
10. децембра 2014.
Сликар инстинкта
12. децембра 2014.
Прикажи све

Стручна обука за десет Ромкиња


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Раднички универзитет „Тихомир Станковић“, у сарадњи са Удружењем Рома „Царина“ започео је реализацију пројекта „Знањем до бољег живота младих Ромкиња“,саопштили су данас из ове установе.

Носилац  пројекта је Удружење Рома „Царина“, а финансира га Канцеларија за људска и мањинска права. Пројектом је предвиђена стручна обука десет Ромкиња за фризере,педикире и маникире. Обука се изводи у Фризерско-козметичарском салонуМИП“ и биће завршена до краја фебруара следеће године,након чега ће кандидаткињама бити уручени сертификати за наведена занимања.

– Извршен је квалитетан одабир кандидаткиња од стране Удружења РомаЦарина“, које су показале велико интересовање за наведена занимања. Оно што је оставило јак утисак на све нас јесте и њихова жеља за почетак сопственог бизниса након окончања стручне обуке,рекла је директорка Радничког универзитета Љиљана Красић. Раднички универзитет  иначе остварује успешну сарадњу са приватним послодавцима,који упућују своје кандидате на стручну обуку,чиме они стичу нова знања и радне способности за жељена занимања. Овде је у току обука за електрозавариваче,електроинсталатере,пекаре,фризере,педикире,маникире и неговатеље.

radnicki

Величина слова: