Затворен Прокупачки фестивал кратког филма
27. априла 2015.
Прокупачки историчар представљао Србију у Софији
29. априла 2015.
Прикажи све

Сузбијање рада на црно приоритет


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Inspekcija%20rada

Поводом Светског дана безбедности и заштите на раду,у Одсеку инспекције рада Прокупље,одржана је конференција за штампу на којој се говорило о раду инспектора у првом кварталу ове године.

У периоду од 1. јануара до 31. марта текуће године,инспектори рада су на подручју четири општине Топличког управног округа (Прокупље,Блаце,Житорађа и Куршумлија) обавили 83 делимична и 50 потпуних надзора по службеној дужности,затим 34 на захтев странака,49 контролних и 84 редовна интегрисана инспекцијска надзора.

Координатор Одсека инспекције рада у Прокупљу Душан Милојевић рекао је да је у првом овогодишњем кварталу пријављено 35 повреда на раду,а да колективних повреда на радним местима није било.

– Приликом вршења инспецијског надзора затечено је 30 радника без закљученог уговора о раду. Након интервенције инспектора са 23 радника закључен је уговор о раду,истакао је он и додао да је приоритет рада ове инспекције сузбијање рада на црно.

Милојевић је напоменуо да су запослени у Инспекцији рада у периоду јануар-март поднели 99 решења о отклањању недостатака у области радних односа,43 решења у области безбедности и заштите на раду,11 захтева за покретање прекршајног поступка и пет кривичних пријава.

Шеф Одсека инспекције рада Прокупље упутио је апел послодавцима,синдикатима и запосленима да посвете већу пажњу безбедности и заштити на раду,како би се повреде на радним местима свеле на минимум.

Величина слова: