Mališani u gostima kod predsednika
2. oktobra 2017.
U čast Gvozdenog puka
4. oktobra 2017.
Prikaži sve

Talentovani pesnici Književne omladine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kop%20dn1 kopdn2

 Ovogodišnji program povodom Dečije nedelje,koju tradicionalno organizuje prokupački Dom kulture,počeo je književnom večeri,na kojoj su učestvovali najmlađi pesnici Književne omladine Prokuplja. Talentovani pesnici su govorili svoje stihove kojima su,pored toga što su oduševili publiku,svakako mogli i da „kupe koju zvezdu“. Veče se odvijalo pod maštovitim  nazivom „Pesma kojom kupujem zvezde“.

Govoreći o radu sa decom u Književnoj omladini Prokuplje,njen predsednik Ivana Đurković ih je pohvalila i istakla da su „oni njena pesma i da ona sa njima kupuje zvezde“.

kopdn3

Te „zvezde“,koje su razgalile dušu ljubitelja pisane reči bile su Maša Spasić,Anđelija Lukić,Bojana Lukić,Emilija Simić,Emilija Arsović,Natalija Bobić,Natalija Ilić,Luka Milovanović i Nađa Krgović.

Ovo veče je bilo i odlična prilika da se šest pesnika,učesnika književnog konkursa,koji je Dom kulture raspisao povodom 100 godišnjice obeležavanja Topličkog ustanka,nagrade. Najbolji na konkursu su bili Milica Prolović,Jovana Kostić,Aleksandra Jokić,Mirjana Ranđelović,Dušan Slavković i Mirko Ranđelović.

Kao i dosad,mlade i talentovane pesničke snage našeg grada,podržala je većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić i uručila im nagrade. 

Veličina slova: